Vil du til udlandet?

Du har mulighed for at tage en videregående uddannelse i Norden eller det øvrige udland.

Norden

Som grønlænder er du dansk statsborger og kan derfor søge en videregående uddannelse i Norden (Norge, Sverige, Finland, Færøerne, Island) på lige fod med andre nordiske borgere.

I Norden er uddannelser hovedsageligt gratis ligesom i Danmark. Du kan søge om at få din uddannelsesstøtte med til et nordisk land for at studere. Læs mere her

I Norden er der flere forskellige former for videregående uddannelser, som du kan læse mere om på www.norden.org.                  

Det øvrige udland

I det øvrige udland (udenfor Grønland, Danmark og Norden) er der et stort udvalg af forskellige uddannelser. Her er uddannelserne oftest ikke gratis, som de er i Grønland, Danmark og Norden.

Selvstyret betaler ikke for at du kan gå på disse betalingsuddannelser, men du har mulighed for at søge om at få økonomiske støtte til at tage en betalingsuddannelse igennem en dispensationsansøgning.

Læs om betingelser og om hvordan du laver en dispensationsansøgning her.

Udlandsophold eller praktik i udlandet

Som studerende er det muligt at tage af sted på et studieophold eller praktikophold i udlandet.

Dit uddannelsessted kan have særlige ordninger med universiteter eller skoler i udlandet, der gør det muligt for dig at komme afsted.

For studerende på en samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse er der mulighed for at komme i praktik på Grønlands Repræsentation i Bruxelles. Læs mere her.

Du skal tale med din vejleder på skolen for at høre nærmere om de specifikke muligheder.