Videregående Uddannelse

Hvad er en videregående uddannelse?

En videregående uddannelse kan tages efter en studieforberedende uddannelse eller, i visse tilfælde, efter en relevant erhvervsuddannelse.

De videregående uddannelser opdeles i korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

Hvorfor vælge en videregående uddannelse?

Med en videregående uddannelse får du en uddannelse med et teoretisk og analytisk perspektiv. Du får dermed kompetencerne til at indgå i teoretiske og analytiske udviklingsopgaver, når du er færdiguddannet og skal til at finde arbejde.

Hvis du gerne vil være med til at udvikle det grønlandske samfund eller erhvervsliv, giver en videregående uddannelse dig flere jobmuligheder. Du kommer til at gennemgå en stor faglig udvikling, men også i høj grad en personlig og social udvikling.

Hvad forventes af en studerende?

Som studerende på en videregående uddannelse kan du først og fremmest forvente, at der stilles højere faglige krav til dig end på gymnasiet. Det forventes, at du er forberedt til og deltager aktivt i undervisningstimerne.

På en videregående uddannelse er det vigtigt at du tager ansvar for dit studie, og at du forbereder dig til undervisning, gruppearbejde eller eksamener.

Studielivet afhænger af dit eget engagement. For mange studerende kan det være en stor fordel at have et godt socialt studiemiljø, hvor man hjælper hinanden.