Livet som studerende

Det sociale netværk

For mange studerende er det vigtigt at have et godt socialt studieliv, da det understøtter engagementet i studiet i dagligdagen. 

Et godt socialt netværk på et studie kan hjælpe en til at holde fast, hvis man bliver i tvivl om det er det rigtige studie man har valgt. 

Man kan tale med sine medstuderende eller en studievejleder hvis man oplever udfordringer eller problemer. Det kan hjælpe med at få afklaret om man har valgt den rigtige uddannelse. 

Ofte kan det i begyndelsen være svært at være studerende, da man kan opleve usikkerhed og at ens grænser bliver overskredet. Hvis det sker kan man henvende sig til Studenterrådgivningen.

Hjemve

Hvis man er flyttet fra sin hjemby for at studere i en anden by i Grønland kan man opleve at få hjemve. 

Det er let at komme til at savne sine venner, familie og dagligdagen i hjembyen. 

Det er helt normalt at have hjemve når man flytter fra det man kender bedst. Men man får hurtigt venner på det nye studie, på kollegiet eller ude i byen, og der er mange andre, der har det på samme måde, så man er ikke alene. 

Det er en god ide at tale med andre studerende, med en lærer eller med studievejlederen hvis man har hjemve. Det kan være rart at få talt om situationen så hvis man føler et behov for det skal man ikke holde sig tilbage.

Livet på kollegiet

Et kollegie er et sted, hvor man bor sammen med andre studerende og er ofte en stor del af hverdagen som studerende. 

Det kan være en rigtig god måde at møde en masse mennesker, men det kan også være en stor ændring og udfordring i ens liv at skulle bo sammen med så mange mennesker. 

Livet på et kollegie kræver at beboerne er ansvarsfulde, hensynsfulde, åbensindede og har respekt for hinandens forskelligheder.

Man skal i højere grad end tidligere tage ansvar for sig selv og andre.

Man skal måske også i højere grad end tidligere vise hensyn overfor andre, der måske har brug for ro til at lave lektier.

På www.matup.gl kan man læse om de forskellige udfordringer, der kan opstå som kollegianer i Grønland. 

Du kan se hele filmen her

Matup tunuani